>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кріштіану Роналду запідозрили в ухиленні від сплати податків за допомогою офшорів

З рекламних доходів розміром близько 150 млн євро футболіст заплатив лише близько 4%.

Кріштіану Роналду запідозрили в ухиленні від сплати податків за допомогою офшорів
Фото: EPA/UPG

Один з провідних футболістів світу, португалець Кріштіану Роналду, використовуючи офшорні схеми, приховав від податків мільйони євро за останні кілька років.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Der Spiegel.

За даними видання, форвард мадридського "Реала" двічі, в 2009 і 2014 роках продавав права на використання свого образу офшорним компаніям на Британських Віргінських островах. Завдяки цьому з рекламних доходів розміром близько 150 млн євро Роналду заплатив лише 5,6 млн євро податків (близько 4%).

При цьому податкова ставка для іноземців з річним доходом понад 600 тис. євро в Іспанії з 2010 по 2014 роки становила 43%, в 2015 році - 47%, в 2016-ім - 45%.

У використанні "сірих" схем підозрюються також інші футбольні зірки - німець Месут Озіл, португальці Пепе і Рікарду Карвалью, колумбійці Хамес Родрігес і Радамель Фалькао та португальський тренер Жозе Моурінью.

Всі вони, крім Озіла, є клієнтами футбольного агента Жорже Мендеша. За інформацією Der Spiegel, саме він розробив схему зниження податкового навантаження на Роналду. Компанія Мендеша Gestifute вже випустила прес-реліз із спростуванням причетності Роналду і Моурінью до податкових махінацій.

Нагадаємо, в липні іспанський суд засудив футболіста "Барселони" Ліонеля Мессі до 21 місяця тюремного ув'язнення через ухилення від сплати податків.

Звинувачення Мессі і його батькові були пред'явлені влітку 2013 року. Їх звинувачували в підробці податкових декларацій і ухиленні від сплати податків від прибутку через використання іміджевих прав на футболіста на території Іспанії в 2007-2009 роках. За версією слідства, іспанська скарбниця недорахувалася 4,1 мільйона євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram