>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ніко Росберг став новим чемпіоном Формули 1

Хемілтон виграв останню гонку сезону, але програв чемпіонат.

Німецький пілот команди Mercedes Ніко Росберг став новим, 33-ім чемпіоном Формули 1.

У неділю на трасі "Яс Марина" в Абу-Дабі, ОАЕ, відбулася заключна гонка сезону 2016, в якій Росберг приїхав другим. На перемогу в цьому сезоні також претендував англієць Льюіс Хемілтон, інший гонщик Mercedes. Він виграв Гран-прі Абу-Дабі, але в особистому заліку все одно поступився Росберг: 380 очок проти 385 у німця.

Третім приїхав німець Себастьян Феттель на Ferrari.

Росберг прийшов до титулу в своєму 11-му сезоні. Він почав ганятися в Формулі в 2006 році. За чотири роки в Williams йому лише двічі вдалося фінішувати на подіумі. У 2010 році разом із семиразовим чемпіоном Міхаелем Шумахером Росберг перейшов у нову команду Mercedes. Ніко виявився швидшим за свого титулованого напарника і вже навесні 2012 року зумів виграти свою першу гонку. Це сталося на автодорозі Шанхая в Китаї.

У 2013 році замість Шумахера в Mercedes прийшов чемпіон 2008 року Льюіс Хемілтон, з яким боротися Росбергу було вже набагато складніше. У 2014 і 2015 роках Хемілтон додав до свого титулу ще два, тоді як Росберг обидва рази ставав другим.

Росберг дуже сильно почав сезон 2016 року. Він виграв перші чотири гонки, але п'ятий Гран-прі в Іспанії, на якому Росберг і Хемілтон зіткнулися, став переломним. За наступні сім етапів Росбергу вдалося виграти лише один, шість останніх залишилися за Хемілтоном. На літню перерву англієць пішов лідером. Але потім ситуація знову змінилася, і Росберг повернув собі першу сходинку в особистому заліку і зумів утримати її до кінця сезону.

Ніко - син чемпіона світу 1982 року в гонках Формули-1 Кеке Росберга. Це другий випадок в історії цієї серії, коли син чемпіона сам стає чемпіоном. Перший раз таке сталося в 1996 році, коли за кермом Williams чемпіоном світу став Деймон Хілл, син дворазового чемпіона Грема Хілла(1962, 1968).

Сезон 2016 був останнім відразу Феліпе Маси (250 Гран-прі, віце-чемпіон 2008 року) і Дженсона Баттона (305 Гран-прі, чемпіон 2009 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram