>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Боса McLaren Рона Денніса відправлено у відставку після 36 років роботи

З ім'ям Денніса пов'язані головні успіхи команди у Формулі 1.

Боса McLaren Рона Денніса відправлено у відставку після 36 років роботи
Фото: EPA/UPG

Голова і головний виконавчий директор McLaren Group Рон Денніс покинув займані посади під тиском акціонерів.

Денніс почав працювати в McLaren ще в 1980 році, проте через 36 років більшість акціонерів виступило за те, щоб усунути англійця з посади, пише F1News.

Деннісу належать 25% акцій групи компаній, 25% у його давнього бізнес-партнера Мансура Оєха, 50% - у фонду Mumtalakat з Бахрейна. Багато років Денніс безуспішно шукав кошти, щоб взяти контроль на себе, але в жовтні акціонери повідомили, що не планують продовжувати з ним контракт.

Серед ключових проблем Денніса, в тому числі називають відсутність титульного спонсора у команди після розставання з Vodafone в кінці 2013 року, як і відхід кількох інших великих партнерів. Крім того, акціонери McLaren вважають, що деспотичний стиль керівництва Денніса не має нічого спільного з тим, як їм вбачається майбутнє компанії.

"Я розчарований тим, що представники TAG і Mumtalakat - великі акціонери McLaren, змусили мене покинути свій пост, незважаючи на серйозні попередження інших членів керівництва компанії про потенційні негативні наслідки такого рішення для бізнесу компанії", - заявив з цього приводу Денніс.

"Аргументи, які вони при цьому приводять, повністю брехливі, а мій стиль керівництва залишився тим самим, що і в той період, коли McLaren стала автовиробником і групою технологічних компаній, завоювала двадцять титулів у Формулі 1 і перетворилася в бізнес, що приносить 850 мільйонів фунтів в рік", - додав він.

Рон Денніс працює в McLaren з 1980 року, і саме при ньому ця команда добилася головних успіхів у Формулі 1. Він вигравав чемпіонат з такими гонщиками, як Нікі Лауда, Ален Прост, Айртон Сенна, Міка Хаккінен і Льюїс Хемілтон. У 2009-му він залишив пост керівника команди, проте в січні 2014-го знову очолив всю групу компаній; в тому ж році вона змінила назву на McLaren Technology Group. Крім команди Формули 1, в неї входять автомобілебудівний підрозділ, який виробляє спортивні автомобілі, а також компанія McLaren Applied Technologies.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram