>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Україні вперше винесли вирок футболістам за договірний матч

Колишні гравці "Металіста" відбулися невеликим штрафом.

В Україні вперше винесли вирок футболістам за договірний матч
Даниил Соломаха
Фото: metalist.ua

Луцький міськрайонний суд 15 вересня визнав винними двох екс-гравців молодіжної команди харківського "Металіста" в отриманні грошей за "злив" гри.

Як повідомив прокурор Генпрокуратури Денис Мирополець в інтерв'ю каналу "Футбол 1", Данилу Соломасі та Руслану Ковтку визначено покарання у вигляді штрафу 8,5 тис. гривень. Їх засуджено за ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Максимальне покарання за цією статтею - три роки тюрми.

При винесенні вироку суд врахував те, що футболісти визнали свою провину в повному обсязі, а також на час участі у договірному матчі півтора року не отримували зарплату.

Мова йде про поєдинок чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016 між луцькою "Волинню" і харківським "Металістом", який відбувся 6 серпня 2015 року і завершився з рахунком 6:2. Соломасі та Ковтку заплатили понад 100 тис. грн. Вони прийняли пропозицію "злити" матч від свого одноклубника, повідомлялося раніше на сайті ГПУ.

20-річний Соломаха і 19-річний Ковток продовжують ігрову кар'єру. Форвард Соломаха, який відіграв два матчі за першу команду "Металіста", виступає в аматорському чемпіонаті України за колектив "Соллі+", а хавбек Ковток - у другій лізі за маріупольський "Іллічівець-2".

Це перший в історії України вирок щодо професійних футболістів за організацію "необхідного" рахунку у матчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram