>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міністр спорту Жданов посварився з найкращим спортсменом України

Бюрократи з Мінспорту засумнівалися в патріотизмі найкращого спортсмена України.

Міністр спорту Жданов посварився з найкращим спортсменом України
Фото: EPA/UPG

Міністр спорту Ігор Жданов і його радник Павло Булгак влаштували прочуханку найкращому українському спортсмену, чемпіону світу та срібному призеру Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Жану Беленюку за критику міністерства.

Беленюк напередодні дав інтерв'ю виданню "Апостроф", в якому заявив, що Жданов "не є авторитетом ні для спортсменів, ні для тренерів, та й у принципі" і що на міністерство багато скаржаться через те, що "там багато людей, які ніякої користі спорту не приносять".

Також він висловив думку, що патріотизм не може обмежуватися тільки носінням вишиванки.

"Якщо ти проти влади - отже, ти не патріот. Висловив іншу точку зору - не патріот. Ненавидиш кожного росіянина - о, патріот. Насправді - повний ідіотизм. Я по-іншому навіть назвати це не можу. Вишиванка і "Слава Україні" - ось наш патріотизм. Одягнув вишиваночку, крикнув "Слава Україні" і йди що хочеш, те й роби: вбивай, кради, ґвалтуй, тепер усе можна. Головне, щоб це було у вишиваночці і під правильним гаслом", - сказав український чемпіон .

У відповідь Жданов і Булгак взялися рахувати, скільки заробляє Беленюк. Зокрема, радник міністра назвав його "твердим мультимільйонером" за рахунок зарплат у Мінспорту, Міноборони, стипендії Президента і призових.

Жданов також зажадав вибачень від Беленюка за те, що він вказав на той факт, що АТО не може тривати третій рік поспіль і що владі вигідно підтримувати "цей уповільнений конфлікт, щоб просто всі ці невдачі, всі непопулярні дії списувати на те, що в нас війна".

Нагадаємо, Жданов до свого призначення в міністерство не мав ніякого стосунку до спорту. Він був призначений у Кабмін за квотою партії "Батьківщина", але відмовився йти у відставку після виходу партії з коаліції. Незабаром він вступив у "Народний фронт".

Беленюка було визнано найкращим спортсменом України в 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram