>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Канада виграла чемпіонат світу з хокею

У фінальному матчі канадці виграли у фінів з рахунком 2:0

Канада виграла чемпіонат світу з хокею
Сборная Канады
Фото: EPA/UPG

Збірна Канади виграла Чемпіонат світу з хокею 2016 року, який проходив в Москві і Санкт-Петербурзі.

У фінальному матчі канадці виграли у фінів з рахунком 2:0, передає РБК.

Рахунок на 12-й хвилині відкрив Коннор Макдевід, який відзначився після передачі Метта Дюшейна. Канадський форвард на дуже високій швидкості в'їхав на п'ятачок біля воріт Мікко Коскінена, одним рухом обіграв воротаря, а другим відправив шайбу під поперечину.

Надалі канадці володіли помітною перевагою, і хоча до останньої секунди матчу шайб уже не було закинуто, вони повністю контролювали гру.

Фіни за весь матч створили тільки один момент - наприкінці другого періоду Ярно Коскіранта не зміг закинути шайбу в порожні ворота з близької відстані.

Другу шайбу канадці закинули перед фінальним свистком, коли фіни зняли воротаря і залишили ворота порожніми. Дюшейн перехопив шайбу у своїй зоні, доїхав до центру майданчика і точно кинув. При цьому до кінця матчу залишалося 0,9 секунди, і всі канадські хокеїсти висипали на лід, гадаючи, що суддя дозволить ці частки секунди не догравати.

На лід полетіли шоломи, ключки, проте суддя наполіг на дотриманні правил, змусив канадців зібрати амуніцію з льоду і дограти матч до кінця.

Капітан збірної Канади Корі Перрі став 27-м хокеїстом у світі, який виграв Олімпіаду, Кубок Стенлі і чемпіонат світу. Автор першої шайби Коннор Макдевід став наймолодшим гравцем в історії, який переміг на юніорському, молодіжному та дорослому чемпіонатах світу.

Фото: EPA/UPG

Третє місце на чемпіонаті 2016 року посiла збірна Росії, яка в матчі за "бронзу" з рахунком 7:2 обіграла США.

Найкращим воротарем турніру став голкіпер збірної Фінляндії Мікко Коскінен, найкращим захисником - Майкл Метісон (Канада). Найкращим нападником і найціннішим гравцем чемпіонату світу став 18-річний фінський форвард Патрік Лайне.

До символічної збірної чемпіонату світу увійшли Мікко Коскінен (Фінляндія), Микита Зайцев (Росія), Майкл Метісон (Канада), Мікаель Гранлунд (Фінляндія), Вадим Шипачов (Росія) і Патрік Лайне (Фінляндія).

Канадці перемогли на чемпіонаті світу вдруге поспіль і 26-й раз в історії. У фіналі ЧС-2015 збірна Канади обіграла Росію.

Нагадаємо, частина чемпіонату світу з хокею з шайбою 2017 року в першому дивізіоні пройде в Києві 22-28 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram