>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ХК "Донбас" учетверте став чемпіоном України

Донецька команда обіграла киян "Дженералз" у фінальній серії чемпіонату

ХК "Донбас" учетверте став чемпіоном України
Фото: hcdonbass.com

Хокейний клуб "Донбас" став чемпіоном України, обігравши у фінальній серії чемпіонату київську команду "Дженералз".

Про це повідомляє Sport.ua.

Переможець визначався за схемою серії ігор до чотирьох перемог. "Донбас" виграв чотири матчі з рахунком 3:1 (0:2, 0:0, 1:1). Рахунок серії - 4:0.

Вже на перших секундах господарі зустрічі отримали перевагу, коли за підніжку на дві хвилини видалили Всеволода Толстушка. Однак повторити трюк зі швидким голом "Дженералз" так і не вдалося. Замість цього вдруге у Києві рахунок відкрив "Донбас" - під кидок від правого борта Кирила Катрича результативно підставив ключку капітан Сергій Варламов, чим дезорієнтував одного з кращих гравців фінальної серії Едуарда Захарченка - 0:1. Закріпив успіх "Донбас" також у першому періоді - Ілля Докшін з-за воріт видав точну передачу під кидок Олександру Журуну. Правий нападник гостей з-під щільної опіки Секирко відправив шайбу повз воротаря і точно в сітку - 0: 2.

Після другої пропущеної шайби Захарченка змінив Вадим Селіверстов та провів другий період без пропущених шайб. Понад те, в кінці відрізка кияни могли скоротити відставання, але у воротах надійно діяв Євген Царегородцев. Тим паче, у другій 20-хвилинці "Донбасу" протягом шести хвилин довелося грати у форматі "4х5".

Питання про переможця "Донбас" вирішив вже на 45-й хвилині. У результаті стрімкої контратаки Варламов зробив поперечну передачу Віктору Захарову, який з ходу вистрілив точно в ціль - 0:3.

У підсумку "Донбас" відсвяткував четверту перемогу в чемпіонаті країни, а Анатолій Степанищев вперше приміряв золоту медаль на посаді головного тренера.

Нагадаємо, раніше ХК "Донбас" здобував золоті нагороди у 2011-му, 2012-му і 2013 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram