>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко запропонував ввести кримінальну відповідальність за передачу інформації про допінг ЗМІ

Раніше міністр спорту РФ говорив, що готовий розділити відповідальність за допінг зі спортсменами і залишити свою посаду.

Мутко запропонував ввести кримінальну відповідальність за передачу інформації про допінг ЗМІ
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

Міністр спорту Росії Віталій Мутко запропонував ввести адміністративну і кримінальну відповідальність за передачу ЗМІ інформації про застосування допінгу спортсменами.

Про це він сказав в ефірі "Матч ТВ".

"У нас федерації відразу "зливають" інформацію в ЗМІ. Це заборонено. Ми це зараз адміністративно і кримінально заборонимо", - сказав Мутко (цитата "Интерфакс").

За його словами, російських спортсменів перевіряють на допінг частіше за інших, оскільки вони є лідерами світового спорту.

"Розкривають пробу "A" - шум, гам, інформаційний привід. Розкривають пробу "B" - негативний результат, але всі вже забули, що його (спортсмена, - прим.) виправдали", - додав він.

Мельдоній включили в список заборонених препаратів з 1 січня 2016 року. За цей час 18 російських спортсменів отримали відповідні повідомлення. Речовину було виявлено в тестах тенісистки Марії Шарапової, фігуристки Катерини Бобрової, ковзаняра Павла Куліжнікова, шорт-трекіста Семена Єлістратова, плавчині Юлії Єфимової та інших спортсменів.

Раніше Мутко говорив, що готовий розділити відповідальність за допінг зі спортсменами і залишити свою посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram