>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" продав Тейшейру китайцям за €50 млн

Півзахисник переходить у "Цзянсу Сайнті".

"Шахтар" продав Тейшейру китайцям за €50 млн
Алекс Тейшейра

Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) продав китайському "Цзянсу Сайнті" свою головну "зірку" Алекса Тейшейру. Трансферна вартість бразильського півзахисника становила 50 мільйонів євро, повідомляють на офіційному сайті "Шахтаря".

26-річний бразильський півзахисник Алекс Тейшейра грав у "Шахтарі" з 18 грудня 2009 року. У складі "гірників" він провів 223 матчі, забив 89 м'ячів.

Трансфер Тейшейри став рекордним для українських клубів. Так дорого гравці з чемпіонату України ще не йшли, рекордна угода датована червнем 2013 року, коли іншого "гірника" - Фернандіньо - купив "МанСіті" за 40 млн євро.

Сума угоди стала новим трансферним рекордом і для китайського футбольного ринку. До цього найдорожчим трансфером за участю клубу з Китаю був перехід колумбійського нападника Джексона Мартінеса в "Гуанчжоу Евергранд" за 46 млн доларів.

Лідер КНР Сі Цзіньпін раніше заявляв, що проведення чемпіонату світу з футболу і перемога в ньому є метою Китаю. Після цього китайські бізнесмени почали вкладати великі гроші в футбол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram