>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фанатам "Зеніту" заборонили приїжджати до бельгійського міста через велику кількість турків у місті

Мер бельгійського міста Гент вважає фанатів російського клубу занадто небезпечними

 Фанатам "Зеніту" заборонили приїжджати до бельгійського міста через велику кількість турків у місті
Бельгия
Фото: grantham.karoo.net

Мер бельгійського міста Гент Даніель Термонт заборонив уболівальникам петербурзького "Зеніту" відвідувати матч шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Гента".

Про це повідомляє vtm.be.

За словами Термонта, в місті велика турецька громада, а у фанатів "Зеніту" погана репутація. "Це рішення далося мені нелегко, але я відповідаю за безпеку в місті", - додав Термонт.

Раніше в листопаді схожим правилом скористалися влада Франції, заборонивши уболівальникам бельгійського "Гента" прийти на матч із "Ліоном" через високу терористичну загрозу.

Відносини між Москвою і Анкарою серйозно погіршилися після того, як ВПС Туреччини 24 листопада збили російський бомбардувальник Су-24. Згодом президент РФ Володимир Путін оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ, зараз Росія готує санкції проти Туреччини.

Туреччина наполягає на тому, що Су-24 атакували після того, як він порушив повітряний простір країни, незважаючи на 10 попереджень. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не перепрошуватиме за збитий Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram