>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ужгородські "Лісоруби" виграли чемпіонат України з американського футболу

Київські "Бандити" програли у фіналі 21:34.

У суботу на столичному стадіоні "Спартак" пройшов фінал чемпіонату України з американського футболу. Зустрічалися дворазові чемпіони "Бандити" та "Лісоруби" з Ужгорода. Перемогу в матчі здобули номінальні гості з рахунком 34:21.

Фото: vk.com/lumberjaks

Суперники по фіналу двічі зустрічалися в рамках регулярного сезону. У середині травня "Бандити" перемогли з рахунком 55:27, а наприкінці червня "Лісоруби" взяли реванш - 26:18. На шляху до фіналу обом командам в плей-оф довелося обіграти київські колективи - "Бандити" перемогли "Слов'ян" з рахунком 22:18, а "Лісоруби" обіграли "Бульдогів" - 41:19.

Як зазначає профільне видання First and goal, важливу роль у перемозі над найсильнішою командою України останніх років відіграли ужгородські легіонери. Особливо вирізнявся ресивер-легіонер Трой Райс (+7), який показав здатність самотужки протистояти одразу декільком захисникам "Бандитів".

Тож дворазові чемпіони України та фаворити сезону "Бандити" віддали корону "Лісорубам" з Ужгорода. Це перша перемога ужгородців з 2009 року.

Фото: vk.com/lumberjaks

"Лісорубів" створили наприкінці 90-х років на базі студентів Ужгородського національного університету. У 2003 році більшість гравців перейшли до складу "Воїнів", і "Лісоруби" припинили існування. 2008 року команда відродилася, об'єдналася з "Воїнами" і 2009 року виграла чемпіонат України. Після цього через зміну поколінь команда довго грала в нижчих лігах і заявилася у вищий дивізіон тільки 2015 року.

Протягом останніх двох років в українському американському футболі домінували київські "Бандити". Торік вони практично не мали конкуренції у зв'язку з розвалом донецьких "Скіфів", які припинили грати через війну.

Чемпіонат України з американського футболу складається з двох ліг. У "вишці", розділеній на два "сильні" й один "слабкий" дивізіони, грають "Бульдоги", "Слов'яни", "Бандити", "Витязі" (усі - Київ), "Лісоруби" (Ужгород), "Леви" (Львів ), "Ракети" (Дніпропетровськ), "Пірати" (Одеса), "Монархи" (Рівне), "Гладіатори" (Хмельницький), "Вовки" (Вінниця).

У першій лізі цього сезону домінували "Атланти" (Харків), яких понизили в класі за неявку на фінал чемпіонату 2014 року з "Бандитами". Також тут грають "Акули" (Херсон), "Тигри" (Харків), "Вікінги" (Миколаїв), "Дельфіни" (Маріуполь) і "ДТ Юнайтед" (Запоріжжя).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram