>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірну РФ з хокею оштрафували на $83,5 тис. за демарш після фіналу ЧС у травні

Після програшу російські хокеїсти покинули лід, не чекаючи на нагородження

Збірну РФ з хокею оштрафували на $83,5 тис. за демарш після фіналу ЧС у травні
Фото: EPA/UPG

Федерацію хокею Росії оштрафовано на 80 тисяч швейцарських франків (83,5 тис. доларів) за те, що збірна РФ пішла з льоду під час церемонії нагородження золотими медалями команди Канади після фіналу чемпіонату світу 2015 року в Празі.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Нагадаємо, у фіналі мундіалю Канада розгромила Росію - 6:1. На додачу росіяни пішли з церемонії нагородження: просто перед виконанням національного гімну Канади. Гідно вчинили лише 6-7 хокеїстів, які все-таки залишилися на льоду. Серед них були представники НХЛ і головні зірки російської збірної: Євген Малкін, Володимир Тарасенко, Олександр Овечкін, а також Віктор Тихонов - онук легендарного тренера, який теж виступав за океаном.

Інсайдер видання TSN Даррен Дрегер зазначив, що Овечкін просив партнерів не йти.

Федерація хокею Росії поклала відповідальність за інцидент на головного тренера національної команди Олега Знарка і колишнього генерального менеджера збірної Росії Андрія Сафронова. Президент Федерації Владислав Третьяк тоді заявив, що хокеїсти не намагалися так висловити неповагу до канадського гімну і відразу після матчу потиснули суперникам руки.

Згодом російська газета "Спорт-экспресс" писала, що в демарші нібито винуваті організатори чемпіонату, які відкрили "хвіртки" завчасу, саме тому російські хокеїсти покинули лід, не дочекавшись нагородження і гімну Канади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram