>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія виплатила компенсацію за кримських спортсменів

Зійшлися на сумі $170 тисяч

Росія виплатила компенсацію за кримських спортсменів
Вера Ребрик
Фото: sportsmedal.ru

Росія виплатила Українській федерації легкої атлетики (ФЛАУ) компенсацію за кримських спортсменів, які після анексії півострова змінили громадянство, повідомляє сайт організації.

Тепер Віра Ребрик, Рустем Дремджі, Олексій Сокирський, Валерія Мара, Руслан Перестюк, Євген Семененко та Альона Белякова, отримавши дозволи Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, зможуть представляти РФ на міжнародних змаганнях.

Усі кошти у розмірі $170 тисяч підуть на підготовку українських легкоатлетів до міжнародних стартів. А 20% від цієї суми отримає новостворена Федерація легкої атлетики АР Крим, яка курирує спортсменів, що зберегли українське громадянство.

Зазначимо, що найзірковішою зі списку є метальниця списа Віра Ребрик. За словами чемпіонки Європи, наша федерація могла запропонувати їй тільки кімнату на базі в Кончі-Заспі, тоді як у неї на руках батьки-інваліди.

"Я не за власним бажанням змінюю громадянство. У мене склалася безвихідна ситуація. Якби я виступала за Україну, то за тренувальний процес в Ялті мені довелося б платити", - пояснювала вона своє рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram