>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Мерседес" уперше в сезоні не потрапив на подіум "Формули 1"

Феттель виграв другі перегони за сезон.

"Мерседес" уперше в сезоні не потрапив на подіум "Формули 1"
Фото: EPA

Обидва гонщики команди "Мерседес" на Гран-прі Угорщини в неділю не змогли потрапити на подіум.

Льюїс Хемілтон і Ніко Росберг (перший і другий номери на старті) погано розпочали гонку і відразу ж пропустили вперед обох лідерів "Феррарі" Себастьяна Феттеля і Кімі Райкконена. Понад те, Хемілтон, який на старті скотився з першого місця на четверте, помилився в гальмуванні, зачепив траву і вилетів із траси.

У результаті помилки Льюїс повернувся на трасу тільки десятим за Массою, після чого почав прорив уперед, тоді як Феттель і Райкконен поступово відривалися від Росберга.

Спокійний перебіг гонки різко змінився після 40-го кола. Спочатку Кімі Райкконен втратив швидкість через втрату потужності силової установки, а через два кола вилетів із траси Ніко Хюлькенберг із "Форс Індія", у якого саме відламалося переднє антикрило. На трасу виїхала машина безпеки, і перевагу "Феррарі" було нівельовано.

Після рестарту Ніко Росберг одразу ж пройшов неконкурентоспроможного Райкконена, а Хемілтон опинився під тиском Ріккардо і, врешті-решт, допустив зіткнення, отримавши штраф у вигляді проїзду по пітлейну.

На 64-му колі відбулося ще одне зіткнення - між Ріккардо і Росбергом. Австралійцеві зламалося переднє антикрило, а німець змушений був доїжджати залишок кола з проколом.

Зрештою, першим приїхав Феттель, другим - росіянин Данило Квят, третім - нещасливий Ріккардо. Найкращі результати в цьому сезоні показали голландець Макс Ферстаппен із "Торо Россо" й іспанець Фернандо Алонсо, які замкнули топ-5. Хемілтон приїхав тільки шостим, Росберг - восьмим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram