>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вакантне місце у Прем'єр-лізі отримала "Сталь"

"Іллічівець" остаточно відправили у першу лігу

Вакантне місце у Прем'єр-лізі отримала "Сталь"
Фото: fcstal.com.ua

Вакантне місце у прем'єр-лізі, яке виникло у зв'язку з банкрутством донецького "Металурга", отримала "Сталь" із Дніпродзержинська, котра посіла друге місце у першій лізі.

Таке рішення ухвалили у четвер, повідомляє прес-служба ФФУ.

"Керуючись принципами пониження і підвищення в класі команд-учасниць змагань під егідою УПЛ і ПФЛ, пунктом 9.5 статті 5 Регламенту УПЛ сезону 2015/2016 років та положенням Договору про організацію та проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів УПЛ 2015/2016 і 2016 / 2017 років, більшість голосів членів Виконавчого комітету ФФУ ухвалила рішення включити дніпродзержинську «Сталь» до складу учасників елітного дивізіону на наступний сезон", - йдеться у заяві.

З таким рішенням не згоден маріупольський "Іллічівець", який посів останнє місце у минулому сезоні Прем'єр-ліги. На думку клубу, пункт 8.3 статті 5 Регламенту УПЛ припускає, що грати замість "Металурга" має він. Пункт торішнього регламенту, на який посилається "Іллічівець", ствержує, що, якщо команду Прем'єр-ліги виключають зі змагань і вона посяде місце вище, ніж останнє, тоді у чемпіонаті залишається команда, яка посідає останнє місце.

"В українському футболі вже були схожі прецеденти. У сезонах 2002-03, 2012-13 і 2013-14 років запорізький "Металург" і "Говерла", фінішуючи останніми, залишалися у Прем'єр-лізі через зняття (виключення) інших команд", - йдеться у заяві клубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram