>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Голден Стейт" завоював чемпіонські персні НБА

"Клівленд" зазнав чергової домашню поразку

"Голден Стейт" завоював чемпіонські персні НБА
Фото: EPA/UPG

Перед шостим матчем фінальної серії НБА залишалося небагато людей, які вірили в перемогу Клівленда - і в серії, і перед рідними трибунами. І як би ЛеБрон не "накачував" своїх партнерів перед матчем фразами про те, що відступати більше нікуди, різницю в глибині та доборі гравців знову компенсувати виявилося нічим.

Керр знову зі старту випустив відмінну низьку п'ятірку, цього разу взагалі не відправивши на паркет Богута, використав замість нього Езеля як резервного центрового. Блатт же вирішив продовжити тиск у трисекундній зоні, використовуючи перевагу у зрості Мозгова і Томпсона. У минулих матчах це обернулося великою кількістю втрат, оскільки ні один, ні другий не можуть віддати доречний пас із трисекундної зони, і ця гра не стала винятком. уже в першій чверті "Кавалеристи" допустили 9 втрат, що перетворились на 14 відповідних очок "Ворріорз". У регулярному чемпіонаті команда з Огайо провела 14 поєдинків, в яких припустилася 9 чи менше втрат за весь матч.

Тож підсумок закономірний.

Джеймс одразу після фінальної сирени привітав Каррі і зник у роздягальні, залишивши "Воїнів" святкувати чемпіонство перед спорожнілими трибунами.

Андре Ігуодале став першим в історії найціннішим гравцем фіналів, який не зіграв у старті жодного матчу регулярного чемпіонату. Саме на його плечі лягло завдання зі стримування ЛеБрона, з чим він успішно впорався, ставши при цьому другим за середньою результативністю у складі своєї команди.

"Голден Стейт", який переписував сучасну книгу рекордів НБА протягом усього сезону, заслужено завоював титул чемпіона, зробивши Стіва Керра першим з 1982 року (Пет Райлі) тренером-новачком, який зумів виграти трофей Ларрі О'Браєна.

Клівленд - Голден Стейт 97:105 (15:28, 28:17, 18:28, 36:32)

К: Джеймс (32 + 18 підбирань + 9 передач + 6 втрат), Сміт (19 + 5 підбирань), Мозгов (17 + 12 підбирань + 4 блок-шоти), Томпсон (15 + 13 підбирань).

ГС: Каррі (25 + 9 передач + 6 підбирань + 3 перехоплення), Ігуодала (25 + 5 підбирань + 5 передач), Грін (16 + 11 підбирань + 10 передач + 3 перехоплення), Езель (10), Лівінгстон (10) .

Рахунок у серії: 2-4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram