>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболісти готові зірвати чемпіонат через позицію ФФУ, - екс-глава ПФЛ

Федерація "кинула" гравців, допустивши проблемні клуби до першості

Футболісти готові зірвати чемпіонат через позицію ФФУ, - екс-глава ПФЛ
Фото: ФК "Металлист"

Колишній президент ПФЛ Святослав Сирота повідомив, що футболісти кількох команд УПЛ готові зірвати чемпіонат. Причина - рішення футбольної влади атестувати клуби-боржники.

«Після рішення ФФУ особисто до мене звернулося близько 15 гравців різних команд з питанням: «Що робити? Нас кинули все. Раніше була надія на федерацію, а зараз і вона зникла».

Мені їх шкода, але я розумію, що нічого зробити вони не можуть. І ніхто їм нічого не заплатить. У нормальній країні профспілка вже працювала б щосили. У нас же профспілка потрібна, щоб пиляти гроші від FIFPro і брати частку за вирішення питань. Самі футболісти йому не цікаві.

Хлопці самі вирішили об'єднуватися і спробувати або зірвати чемпіонат, або вийти на вулицю, або ще якісь рішучі дії. Нібито їх уже збирається близько 50 (це поки що), які хочуть самоорганізуватися.

Це поки гравці першої та другої ліг ще не знають про це. А якщо і вони приєднаються, і вийде осіб 200 футболістів з наметами під ФФУ. І якщо ще до них ультра приєднається», - написав Сирота на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, вчора відбулося засідання комітету ФФУ з атестації клубів. Ліцензії на наступний сезон не отримали тільки «Металург», «Говерла» та «Волинь». Водночас інші клуби-боржники («Металіст», «Чорноморець», запорізький «Металург», «Зоря») дозволи отримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram