>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стало відомо, як екс-заступник голови ФІФА витрачав украдені $10 млн

Кошти мали направити на розвиток футболу в країнах Карибського басейну

Стало відомо, як екс-заступник голови ФІФА витрачав украдені $10 млн
Джек Уорнер

Журналістам вдалося з'ясувати, як було витрачено переказані Міжнародною федерацією футболу 10 млн доларів на рахунки її колишнього віце-президента Джека Ворнера (один з 14 осіб, проти яких влада США 27 травня висунула звинувачення у справі про корупцію у ФІФА).

Гроші мали піти на розвиток футболу в країнах Карибського басейну. Але, згідно з документами, з якими ознайомилася BBC, Ворнер направив ці гроші на інші цілі.

4,86 млн доларів було переказано на рахунок великої торговельної мережі в Тринідаді і Тобаго, батьківщині колишнього футбольного функціонера. Американські прокурори кажуть, що більшу частину цієї суми пізніше було повернуто Ворнеру, але вже в національній валюті.

Ще 1,6 млн доларів було переказано як платежі за позиками і кредитними картками екс-чиновника, і ще 300 тис. доларів зняли особи, пов'язані з Ворнером.

Раніше Джек Ворнер обіцяв розповісти всю правду про корупцію у ФІФА. Він наполягає, що особисто ні в чому не винен.

Нагадаємо, 27 травня в Цюриху було заарештовано кількох високопосадовців ФІФА, в тому числі віце-президентів виконкому Джеффрі Вебба і Еухеніо Фігередо, а також Едуардо Лі, Хуліо Року, Костаса Таккаса, Рафаеля Есківеля і Хосе Марія Маріна. Ще низці чиновників висунуто звинувачення. Серед них Джек Ворнер і Ніколя Леос.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер на прес-конференції в Цюриху 2 червня оголосив про свою відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram