>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські клуби у липні стартують у єврокубках

Першим відкриє євросезон "Шахтар"

Українські клуби у липні стартують у єврокубках
Фото: shakhtar.com

У наступному єврокубковому сезоні 2015/16 Україну представлять п'ять команд, а не шість, як це було у попередні роки. Скорочення команд пов'язано з новим форматом єврокубків, і разом з Україною по одному представнику також втратили Росія і Нідерланди.

У Лізі чемпіонів нашу країну представлятимуть два клуби - чемпіон України київське "Динамо" стартує з групового етапу. Жеребкування турніру заплановано на 27 серпня, а матчі першого туру зіграють 15-16 вересня.

Донецький "Шахтар" першим з українських клубів почне євросезон у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Жеребкування цього раунду відбудеться 17 липня, а матчі зіграють 28-29 липня і 4-5 серпня. У разі успіху "Шахтар" муситиме пройти ще раунд плей-оф перед груповим турніром.

У Лізі Європи від України гратимуть три команди. Фіналіст цьогорічного розіграшу Ліги Європи "Дніпро", як бронзовий призер чемпіонату, стартує з групового турніру. Жеребкування відбудеться 28 серпня, а матчі першого туру проведуть 17 вересня.

"Зоря" і "Ворскла" стартують у Лізі Європи з третього раунду кваліфікації. Жеребкування цієї стадії відбудеться 17 липня (в один день з жеребкуванням Ліги чемпіонів для "Шахтаря"), а матчі призначено на 30 липня і 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram