>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравці "Дніпра" коштують 59 млн євро, "Севільї" - майже 150 млн

Гроші у футбол не грають

Гравці "Дніпра" коштують 59 млн євро, "Севільї" - майже 150 млн

Сьогодні у Варшаві відбудеться фінал Ліги Європи "Дніпро" - "Севілья". Склад іспанської команди коштує у 2,6 разу більше, ніж склад української команди. Андалузці коштують 147 мільйонів євро, а українці - 59,1, підрахував портал MatchDay, використовуючи дані авторитетного німецького сайту Transfermarkt.

20 мільйонів євро коштує кращий бомбардир команди Унаї Емері - Карлос Бакка. Це найдорожчий футболіст у складі обох суперників. 16 мільйонів євро - ціна Євгена Коноплянки. І це другий результат у фіналістів.

900 тисяч євро - так в сумі оцінюють молодих зірок «Дніпра» Валерія Лучкевича та Андрія Близниченко. Це чи не в два рази менше, ніж ціна найдешевшого футболіста «Севільї» та її капітана - Фернандо Наварро.

2500000 євро коштує Серхіо Ріко - хлопець, який зумів по ходу сезону засунути в запас португальського воротаря Бету. Оскільки Ріко на високому рівні виступає лише кілька місяців, його оцінюють на півтора мільйона дешевше його колеги з «Дніпра» Дениса Бойка.

5,8 млн євро в сумі "важить" трійка центральних півзахисників "Дніпра" - Руслан Ротань, Джаба Канкава та Валерій Федорчук. Їхні опоненти - Гжегош Крихов'як, Евер Банега та Вісенте Іборра оптом коштують 27 мільйонів. Понад те, кожен з них окремо цінується більше за всіх наших центрових.

4 мільйони євро - прайс Артема Федецького. У його колеги по амплуа - андалусійця Коке цінник на півмільйона менший.

12 мільйонів євро коштує запасний форвард "Севільї" Кевін Гамейро. Це рівно на півтора мільйона більше, ніж обидва (крім травмованого Романа Зозулі більше і немає) нападників "Дніпра" - Нікола Калинич та Євген Селезньов.

На тих же 1,5 мільйона євро Селезньов дорожчий за ветерана Хосе Антоніо Реєса! Нагадаємо, Реєс на зорі своєї футбольної кар'єри встиг пограти за "Реал" і "Севілью".

Фото: sport-express.ru

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram