>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бос "Чорноморця": більшість клубів схиляються до двораундового чемпіонату

Прем'єр-лізі навряд чи вдасться набрати 16 клубів

Бос "Чорноморця": більшість клубів схиляються до двораундового чемпіонату
Леонид Климов

У неділю відбулася зустріч представників клубів Прем'єр-ліги з керівництвом ФФУ, на якій обговорювали майбутнє елітного дивізіону. Президент «Чорноморця» Леонід Клімов в інтерв'ю програмі «ПроФутбол» заявив, що більшість клубів схиляються до двораундового формату чемпіонату:

«На зустрічі представників клубів обговорили можливий формат чемпіонату. Якщо з якихось причин у новому сезоні буде 12 або 14 команд, то більшість схилилася до того, щоб зробити другий етап. Це буде другий етап за схемою 6-6 або 6-8.

Зазначу, що до «Чорноморця» за наявності всіх труднощів немає фінансових претензій. Немає жодної заяви від футболістів, адже всі питання намагаємося вирішувати з ними полюбовно. Сподіваємося, що так і буде далі.

Ми дійсно значно омолодили склад, а зарплатна відомість стала набагато легшою для власника клубу і його союзників. Ідеально, якби ми знайшли механізм, щоб клуби самостійно заробляли і стільки само витрачали. Це класичний фейр-плей.

У нас непогана матеріально-технічна база, непогані можливості для заробітку інфраструктурні. Уже цього року заплановано низку концертів на стадіоні й інших заходів, які допоможуть наповнювати касу клубу. Це дозволить нам спокійно жити і дивитися в майбутнє, а ця криза дозволить опустити заробітні плати футболістів до розумного рівня. Ми йдемо в Європу, тому можемо собі дозволити собі орієнтуватися на ту саму Чехію чи Угорщину».

Нагадаємо, раніше повідомляли, що «Чорноморець» має борги перед гравцями, які виступали за команду минулого року. Одеські ЗМІ повідомляли, що клуб запропонував футболістам розрахуватися з ними нерухомістю в місті.

Додамо, практично весь основний склад команди, яка рік тому дійшла до 1/8 фіналу ЛЄ, покинув Одесу на правах вільних агентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram