>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ліверпуль" зганьбився в останньому матчі Джеррарда в АПЛ

"Червоні" пропустили 6 м'ячів від "Стока"

"Ліверпуль" зганьбився в останньому матчі Джеррарда в АПЛ
Фото: EPA/UPG

У неділю в Англії відбулися матчі останнього 38-го туру Прем'єр-ліги. У центральному матчі дня «Халл» не зумів на своєму полі перемогти «Манчестер Юнайтед» («Тигри» забили 2 голи з офсайду) і вилетів в Чемпіоншип. А от «Ньюкасл» своє завдання виконав - «Сороки» на своєму полі перемогли невмотивований «Вест Гем».

Найбільш резонансний матч відбувся у Стоку. Місцеві «Гончарі» розгромили «Ліверпуль» - 6:1. У складі «Червоних» гол престижу провів Стівен Джеррард. Зазначимо, це був останній матч СтівіДжі в Англії - легенда АПЛ їде до США. Капітан «Ліверпуля» в АПЛ провів 504 матчі і забив 120 голів.

А тим часом у «Манчестер Сіті» гідно провели Френка Лемпарда «на американську пенсію». «Городяни» перемогли «Саутгемптон», а Френк відзначився голом. Усього в активі півзахисника - 609 ігор і 177 м'ячів.

Додамо, найкращим бомбардиром АПЛ уперше у своїй кар'єрі став Кун Агуеро. Аргентинський форвард забив 26 голів і випередив Гаррі Кейна (21 гол) та Дієго Косту (20 голів).

Путівки в ЛЧ завоювали «Челсі», «Арсенал», МС і МЮ. Перші три команди стартують із групового турніру, «Дияволи» - з кваліфікації.

У Лігу Європи кваліфікувалися «Тоттенгем» і «Ліверпуль». Останню путівку в ЛЄ може отримати «Астон Вілла», якщо переможе «Арсенал» у фіналі Кубка Англії. Якщо ж бірмінгемці поступляться у фіналі, у ЛЄ потрапить «Саутгемптон», який зайняв сьоме місце в АПЛ.

З АПЛ вилетіли «Халл», «Бернлі» і КПР. Їм на зміну прийдуть «Вотфорд» і «Борнмут». Третього «щасливця» визначать пізніше.

«Сток» - «Ліверпуль» - 6:1

Голи: Діуф, 22, 26, Волтерс, 30, Адам, 41, Нзонзі, 45, Крауч, 86 — Джеррард, 70

«МанСіті» - «Саутгемптон» - 2:0

Голи: Лемпард, 31, Агуеро, 88

«Халл» — «МЮ» - 0:0

«Арсенал» — «Вест Бром» - 4:1

Голи: Волкотт, 4, 14, 37, Вілшир, 17 — Маколі, 57

«Челсі» — «Сандерленд» - 3:1

Голи: Коста, 37 (з пен.), Ремі, 70, 88 — Флетчер, 26

«Ньюкасл» - «Вест Гем» - 2:0

Голи: Сіссоко, 54, Гутьєррес, 85

Фото: football.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram