>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рефері клюнув на картинне падіння Гладкого у штрафному "Дніпра", - Шебек

Абдула, не призначивши очевидний пенальті у ворота дніпропетровців, "поплив"

Рефері клюнув на картинне падіння Гладкого у штрафному "Дніпра", - Шебек
Фото: ФК "Шахтер"

Рефері Анатолій Абдула зіпсував матч "Шахтар" - "Дніпро" (1:1). Такої думки дотримується екс-арбітр ФІФА Сергій Шебек:

"Арбітр замість футболістів став головною дійовою особою на полі. Судити легко, головне - вчасно свиснути. Абдула ж свистів абияк. Не дав кілька жовтих карток. Де треба було, він мовчав, а де не було порушення - зупиняв гру.

Обидві команди не задоволені суддівством, і у них є підстави. Перед тим як забив Калинич, суддя не призначив очевидний пенальті у ворота "Дніпра", коли Федецький обхопив за шию Степаненка і повалив його на землю. Саме з цього моменту Абдула поплив і втратив нитку гри. Суддя перебував у гарній позиції, але чомусь проігнорував фол. Федецький заслуговував ще й на жовту картку, яка через п'ять хвилин могла перетворитися на червону. А якщо повернутися до подачі кутового, то Тайсон поставив м'яч не в сектор дуги, а за нього, тобто не за правилами ввів його в гру. І тут відповідальність лягає вже на лайнсмена.

Коли ж м'яч поцілив у руку Чеберячка, там пенальті не було. М'яч відскочив несподівано, та й рука була притиснута до корпусу. Мабуть, у перерві суддя зрозумів свою помилку і на другий тайм виходив з думками виправитися, а це неправильно. І в підсумку висмоктав з пальця пенальті у ворота "Дніпра". Пішла подача зі штрафного, Канкава просто поклав руки на спину Гладкому, не штовхаючи його, Олександр відчув це і картинно впав. Абдула клюнув на це падіння. У результаті справа ледь до бійки не дійшла.

Цього сезону Абдула заслужив приз як найбільш невдалий арбітр сезону. Він йшов до такого суддівства. Що з ним відбувається? Два роки тому був нормальним рефері, виходив на пристойний рівень...".

Нагадаємо, нічия 1:1 вивела у фінал Кубка України "Шахтар", який у першій грі переміг "Дніпро". У фіналі проти "Динамо" через перебір карток не зіграють Фред і Тейшейра.

Додамо, наприкінці матчу через непослідовні суддівські рішення на полі ледь не спалахнула бійка. Після гри представники обох команд розкритикували роботу рефері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram