>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іспанська ліга позиватиметься до Федерації

У тамтешньому футболі передбачається "війна"

Іспанська ліга позиватиметься до Федерації
Фото: e-football.com.ua

Професійна футбольна ліга Іспанії (LFP) оскаржить у суді правомірність рішення Федерації футболу країни (RFEF) про припинення проведення всіх домашніх турнірів із 16 травня цього року.

RFEF пішла на такий крок, оскільки не згідна з новим законом, який стосується колективних договорів на продаж ТВ-прав на показ спортивних заходів, згідно з яким футболісти не будуть отримувати відсотку від прибутку з продажу телеправ, а 90% доходів відійде клубам провідного дивізіону, 10% - другого дивізіону.

Футбольна ліга має намір в суді захистити інтереси клубів. Крім того, 11 травня відбудеться спеціальне зібрання всіх клубів, які є членами організації.

Зазначимо, у середу іспанські ЗМІ повідомили, що RFEF планує скасувати всі футбольні матчі в країні, починаючи з 16 травня.

Додамо, тяганина через отримання прибутку за продаж телеправ триває віддавна. Більшість клубів Прімери виступають за створення єдиного ТВ-пулу, який дозволить їм отримувати більший дохід. Водночас «Реал» і «Барселона» (ласі шматочки іспанського телевізійного «пирога») в цьому не зацікавлені. Їм вигідніше самостійно продавати свої матчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram