>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: можливо, деяким командам немає сенсу грати у чемпіонаті України

Український футбол повертається у 90-ті роки

Луческу: можливо, деяким командам немає сенсу грати у чемпіонаті України
Фото: ФК "Шахтер"

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після втрати очок у Луцьку (0:0) укотре заявив, що команди Прем'єр-ліги знаходяться в нерівних умовах:

"Цей чемпіонат вийшов сурогатним, у ньому не дотримувалися елементарні речі. Не у всіх команд однакові шанси, плюс відсутня спортивна етика, на жаль. Ми проведемо 18 матчів на нейтральному полі і 8 на виїзді. Постійно здійснюємо перельоти, живемо в готелях. Наш суперник - 18 ігор вдома, 2 на нейтральному полі і лише 6 на виїзді. Порівняйте ці цифри.

Якщо Федерація вважає, що це коректно, і наступного року так само триватиме - тоді немає сенсу деяким іншим командам взагалі брати участь у чемпіонаті. Будемо повертатися у дев'яності роки, коли тільки одна команда домагалася перемог у чемпіонаті. Те, про що я кажу, не має нічого спільного із сьогоднішньою грою і не стосується "Волині". Але воно пов'язане з тим, що нас чекає в майбутньому!".

Нагадаємо, не виключено, що наступний чемпіонат складатиметься з двох раундів: за підсумками першого етапу команди поділять на дві групи. "Шахтар" на такому форматі наполягав ще рік тому. Однак ФФУ і УПЛ пропозицію "гірників" відкинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram