>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: Росії за звільнення Капелло доведеться заплатити 30 млн євро

Дон Фабіо підписав дуже вигідний контракт

ЗМІ: Росії за звільнення Капелло доведеться заплатити 30 млн євро
Фото: EPA/UPG

У Росії назріває черговий скандал, в епіцентрі якого знову опинився Фабіо Капелло. "Нова газета" опублікувала сенсаційні результати розслідування контракту головного тренера збірної Росії Фабіо Каплелло.

За умовами угоди, зарплата Капелло становить 7 млн євро на рік (рекорд для тренера національної збірної). Правда, в період підготовки та ігор збірної на чемпіонаті світу в Бразилії (з 24 січня по 25 липня 2014 року) Капелло було виплачено 4,5 млн євро. Крім того, в угоді йдеться і про бонуси, які головний тренер уже отримав або отримає в разі успішного виступу збірної на майбутніх міжнародних змаганнях. Головний куш - 5 млн. євро за перемогу на ЧС-2018, який пройде в Росії.

З іншого боку, розірвання федерацією договору в односторонньому порядку спричинить зобов'язання із виплати компенсації, "сума якої складається із заробітної плати та премій, що підлягають виплаті працівникові з дати розірвання договору до 25 липня 2018 року". Тобто при розірванні договору в односторонньому порядку Капелло отримає кошти за формулою "32,5 млн євро мінус уже виплачені за контрактом гроші". Однак тут може виникнути певна колізія, пов'язана з тлумаченням поняття "компенсація".

Якщо вважати додатки до основного договору, що фіксують призначені тренеру бонуси за високі спортивні результати, невід'ємною частиною контракту, то сума контракту в 32,5 млн може виявитися далеко не межею, пише видання.

Нагадаємо, Капелло сидів без зарплати 7 місяців - РФС із літа 2014 року не платила тренеру грошей. У лютому цього року Алішер Усманов надав РФС кредит на 6 млн доларів. Ці гроші пішли на погашення заборгованості перед Фабіо. Однак проблеми цей кредит не вирішив - РФС не має джерел для фінансування контракту італійця. Додамо, підписання контракту з Капелло - це ініціатива міністра спорту Віталія Мутка. Толстих ще два роки тому стверджував, що РФС не має грошей на такого дорогого тренера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram