>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шуфрич: Федерація не має права позбавляти нас Прем'єр-ліги

В Ужгороді готові йти в УЄФА і ФІФА в разі конфлікту

Шуфрич: Федерація не має права позбавляти нас Прем'єр-ліги
Фото: football.ua

Наступного сезону «Говерла» буде грати в Прем'єр-лізі, незважаючи на проблеми з ліцензуванням. Віце-президент клубу Олександр Шуфрич в ефірі телеканалу «Футбол 1» заявив, що ФФУ й УПЛ не мають права не допускати клуби до чемпіонату не за спортивним принципом:

«Ми починали чемпіонат з того, що якщо займаємо місце, вище 14-го, то наступного року будемо виступати в Прем'єр-лізі. Цього права в нас не може відібрати ніхто. Я вас запевняю, будь-яка зміна формату чемпіонату може бути оскаржена в УЄФА і ФІФА, інших інстанціях. Ми починали чемпіонат за одним регламентом, якщо ми змінюємо формат, то можемо зробити це тільки через один рік, але не наступного.

Якщо нас будуть шантажувати атестацією, то повірте мені, нас багато шантажували: і зняттям очок, і недопуском до чемпіонату, і дискваліфікацією стадіону, і невідповідністю нормам якихось регламентів. Ми грали у Прем'єр-лізі, з нас не зняли очок, і ми йдемо поки що вперед».

Нагадаємо, раніше повідомляли, що «Говерла» вже 10 місяців не платить своїм футболістам зарплату. Крім того, ужгородський клуб має борги перед колишніми гравцями і тренерами. Екс-наставник «Говерли» Севідов, який тренував команду два роки тому, стверджує, що Шуфрич не розрахувався з ним. ФФУ вже виносила «Говерлі» попередження. Якщо клуб не виконає своїх фінансових зобов'язань, ужгородців можуть оштрафувати. Також «Говерла» через борги може не пройти атестацію на наступний сезон.

Додамо, торік «Говерла» також мала проблеми з атестацією. Однак ФФУ пішла на поступки клубу, заплющивши очі на фінансові порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram