>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хемілтон виграв Гран-прі Китаю

Англієць не відчув конкуренції ні від Росберга, ні від Феттеля

Англійський гонщик "Мерседеса" Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Китаю, третю гонку в календарі "Формули-1" сезону 2015 року.

Хемілтон був найшвидшим весь вікенд і в гонці не відчув ніякого опору. Британець впевнено лідирував до 54 кола, коли на прямий старт-фініш у гонщика "Торо Россо" Макса Ферстаппена згорів двигун.

Автомобіль голландця зупинився посеред траси, і організаторам гонки довелося випустити машину безпеки. Тому останні два кола пройшли під жовтими прапорами, які були зняті тільки перед самим фінішем. На розташування місць це не вплинуло.

Другим приїхав напарник Хемілтона Ніко Росберг, далі парами гонку завершили гонщики "Феррарі" Себастьян Феттель і Кімі Райкконен і "Вільямса" Феліпе Масса і Валтері Боттас.

Перші очки в чемпіонаті нарешті отримав француз Роман Грожан з "Лотуса", який приїхав сьомим.

Очки також завоювали пілоти "Заубера" Феліпе Наср і Маркус Ерікссон, між якими на 9-му місці приїхав пілот "Ред Булл" Даніель Ріккардо.

Крім Ферстаппена, ще три гонщики не завершили гонку: німець Ніко Халкенберг через механічну поломку, росіянин Даниїл Квят зі згорілим двигуном, а також венесуелець Пастор Мальдонадо, який постраждав у боротьбі з чемпіоном 2009 року Дженсоном Баттоном, і Макс Ферстаппен.

Завдяки цій перемозі Хемілтон зміцнив свої позиції в особистому заліку. У нього 68 з 75 можливих очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram