>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: такий чемпіонат проводився, напевно, і у 1944 році

Містер вкотре розкритикував ФФУ і УПЛ за "неправильний" формат чемпіонату

Луческу: такий чемпіонат проводився, напевно, і у 1944 році
Фото: ФК "Шахтер"

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував перемогу над "Металістом" (1:0) у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України:

"Сумно, коли на чвертьфіналі Кубка України присутні 500 глядачів. Це нерадісна подія. Немає жодного стимулу насамперед для футболістів. У таких умовах і матч виходить не таким, яким має бути. "Шахтар" зіграв для того, щоб пройти далі, у півфінал. Не більше за це...

Я повторюю це не вперше і сьогодні ще раз підкреслюю. Якби зараз закінчився чемпіонат і почався плей-оф - напевно був би повний стадіон. Причому незалежно від того, грали б ми з "Динамо", "Дніпром", тим же "Металістом" або іншою командою, яка була б четвертою. І у другій групі напевно у плей-оф були б матчі складів приблизно одного і того ж рівня. Відповідно, теж міг бути великий інтерес. Вся суть у цьому.

А нинішній чемпіонат - військовий, не будемо цього приховувати. Такий був, напевно, і у 1944-му... Потрібно організувати чемпіонат, щоб він проводився на високому рівні і був цікавим. А стадіони намагалися б заповнювати гарними іграми високого напруження. "Шахтар" докладає великих зусиль, щоб тримати планку на високому рівні. Наша команда за останні роки принесла багато радості всім уболівальникам України.

Уявіть тільки на секунду, що б сталося, якби "Шахтар" перестав грати у чемпіонаті. Це був би, напевно, не чемпіонат. Часом важливо не те, хто перший, а хто другий, кого ти обіграв. Нецікаво повертатися у дев'яності роки, коли 10-15 років поспіль першість вигравала одна команда".

Зазначимо, на вчорашній грі у Львові були присутні 2253 глядачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram