>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барса" у фіналі Кубка Іспанії зіграє на "Ноу Камп"

Каталонці виступали проти проведення матчу на своєму полі

"Барса" у фіналі Кубка Іспанії зіграє на "Ноу Камп"
Фото: e-football.com.ua

В Іспанії після багатогодинних переговорів визначилося місце проведення фіналу Кубка короля між "Барселоною" і "Атлетіком". У підсумку, матч відбудеться 30 травня на стадіоні "Камп Ноу" у столиці Каталонії, що вміщає близько 99 тисяч глядачів.

Нагадаємо, що спочатку обидва клуби подали заявку на проведення фіналу у Мадриді на "Сантьяго Бернабеу". Проте представники столичного клубу категорично відмовилися приймати вирішальний матч у себе. У результаті, ця тема під час переговорів представників "Барси" і "Атлетіка" в середу навіть не порушувалася.

Альтернативні варіанти викликали множинні суперечки. Альберт Солер і Хав'єр Бордас, що представляли на засіданні каталонський клуб, наполягали, щоб фінал відбувся у Валенсії на "Местальї". А баски в особі Хосу Уррутії і Йона Берасатегі пропонували стадіон севільського "Бетіса" - "Беніто Вільямарін".

Оскільки переговори сторін результату не принесли, місце фіналу мали визначити представники Федерації футболу Іспанії. Крім перерахованих вище як варіанти розглядалися також домашні стадіони клубів - "Камп Ноу" і "Нуево Сан-Мамес".

Знадобилося два тури голосування. У першому виключили Валенсію і Севілью. А у вирішальному віддали перевагу каталонській арені. За "Камп Ноу" проголосувало 26 членів федерації, за "Сан-Мамес" - 18.

Цікаво, що Хосеп Марія Бартомеу проголосував за стадіон басків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram