>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Конте запросив у "Сквадру Адзуру" двох легіонерів

Антоніо має намір влити у збірну "свіжу кров"

Конте запросив у "Сквадру Адзуру" двох легіонерів
Фото: EPA/UPG

Головний тренер збірної Італії Антоніо Конте запросив до національної команди двох "легіонерів" (оріунді) на найближчі матчі. Шанс дебютувати за "Сквадру Адзуру" отримали 28-річний бразильський форвард "Сампдорії" Едер та 26-річний аргентинський півзахисник "Палермо" Франко Васкес. Обидва гравці отримали виклик на матч відбіркового турніру Євро-2016 з Болгарією і товариську зустріч з Англією.

Наразі у цьогорічному чемпіонаті Італії Едер зіграв 24 матчі, записавши на свій рахунок 8 голів і 4 результативні передачі. Васкес взяв участь у 25 матчах, відзначившись сімома голами і 10 асистами.

Це рішення Конте викликало в Італії неоднозначну реакцію. Так, Марчелло Ліппі, у чиїй збірній успішно грав аргентинець Каморанезі, розкритикував Антоніо за виклик іноземців. На думку Марчелло, у збірну варто запрошувати тільки оріунді рівня Мессі або Роналду. Однак сам Конте нічого незвичайного в своєму рішенні не бачить:

"Я не перший, не я останній, хто викликав у збірну так званих оріунді. У минулому за збірну виступало кілька таких гравців, як Мауро Каморанезі, Габріель Палетта, Крістіан Ледесма, Амаурі...

Досить сказати, що на останньому чемпіонаті світу 83 гравця з більш ніж 700 були оріунді. Такі правила. Я не зробив нічого дивного, чого не було зроблено в минулому. У кожній країні є дебати з цього приводу.

Мати Васкеса - італійка, він сам відчуває себе італійцем. Збірна Італії не повинна бути запасним варіантом для тих, хто не зміг дістатися своєї збірної. Едер і Васкес чудово виступають у чемпіонаті, і я хотів би оцінити їхню гру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram