>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Фуркад в Ханти-Мансійську виграв восьму гонку в сезоні

Мартен зробив ще один крок до "Кришталевого глобуса"

Біатлон. Фуркад в Ханти-Мансійську виграв восьму гонку в сезоні
Фото: EPA/UPG

У Ханти-Мансійську чоловічим спринтом стартував останній у нинішньому сезоні етап Кубка світу - чоловіки змагалися у спринті. Перемогу, вже восьму в нинішньому сезоні, добув Мартен Фуркад, ідеально впоравшись зі стрільбою, і опинився на фініші поза конкуренцією. Його найближчим переслідувачем, як і в загальному заліку, став Антон Шипулін, який так само з нулями поступився французу 13 секунд.

Драматичною вийшла боротьба за бронзу. Бенедикт Долль і Андрій Расторгуєв боролися за право вперше в кар'єрі піднятися на подіум етапу Кубка світу. Німець, який допустив похибку у стійці, що позбавила його перемоги, зумів-таки випередити латиша. Долю третього місця на користь Долля вирішили всього 0,3 секунди - Расторгуєву не вистачило всього одного відштовхування на фінішній прямій!

У складі української команди кубкові очки зумів набрати лише Сергій Семенов, котрий бореться за збереження місця в топ-25 Кубка світу і потрапляння в недільний мас-старт. Сьогодні Сергій додав 5 очок до свого активу за 36-те місце.

Мартен Фуркад офіційно оформив ще один трофей сезону, вигравши Малий кришталевий глобус у спринтах. Він же залишається незаперечним фаворитом в боротьбі за Великий кришталевий глобус: зараз Мартен випереджає Антона Шипуліна на 117 очок і практично напевно стане недосяжним вже в суботу, після гонки переслідування.

Завтра на старт вийдуть жінки. 

Біатлон. Кубок світу. Ханти-Мансійськ.

Спринт. Чоловіки

1. Мартен Фуркад (0+0) 23:47.0

2. Антон Шипулін (0+0) +13.0

3. Бенедикт Долль (0+1) +18.3

...

36. Сергій Семенов (2+0) +1:29.8

41. Олександр Жирний (0+2) +1:41.3

52. Артем Прима (1+1) +1:54.9

66. Артем Тищенко (1+1) +2:17.4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram