>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Співробітник "Олімпійського": "Шахтар" узимку доглядав за полем, у нас грошей не було

У Києві газон перебував "у сплячці", у Львові - в "бойовому стані"

Співробітник "Олімпійського": "Шахтар" узимку доглядав за полем, у нас грошей не було
Фото: Макс Левин

Цього року на агрономів НСК «Олімпійський» вилили не одне відро помиїв через проблеми з полем. Газон головної арени країни не пережив зиму і, зіткнувшись з великим ігровим навантаженням («Динамо» і «Дніпро» в єврокубках грали щотижня, плюс матчі УПЛ), перетворився на «город». Співробітник «Олімпійського» на правах анонімності розповів про проблеми з утриманням київського стадіону, заявивши, що нарікати на агрономів не варто:

«На відміну від «Арени Львів», трава на «Олімпійському» взимку перебуває у «сплячці» - такою є методика наших агрономів. У Львові роблять не так. Там бюджет «Шахтаря» дозволяє всю зиму тримати газон у «бойовому» стані - під плівкою, під лампами, з повним підігрівом. Луческу дуже вимогливий до якості поля і при цьому дуже добре знається на темі. Він з агрономом, якого «Шахтар» перевів із «Донбас Арени», постійно радиться і навіть дає йому вказівки.

Їм байдуже, випав сніг, -20 температура чи +5 - але це не дуже економно. Ми не витрачаємо зайвих грошей, але іноді, в такі зими, як ця, це обертається проблемою.

Та загалом перед матчами чемпіонату України на «Арені Львів» жодна команда не тренується! Ні «Шахтар», ні гості. А у нас - будь ласка, прохідний двір: «Чорноморець», «Металіст», той самий «Шахтар», ніби більше ніде», - сказав співробітник стадіону.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що «Олімпійський» і «Арена Львів» мають мільйонні борги. Через це на арени, які перебувають під опікою держави, цього року було виділено вкрай мало коштів. У підсумку «Олімпійський» узимку працював в «економному режимі» (звідси проблеми з полем). А ось львівській «Арені» пощастило більше - «Шахтар» проспонсорував догляд за полем. Чому «Динамо» і «Дніпро», яким навесні треба було грати на «Олімпійському» в рамках ЛЄ, не допомогли фінансово стадіону взимку, невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram