>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Динамівська молодь не підкуповує, а переконує, - Фоменко

Україна почне підготовку до Іспанії 21 березня

Динамівська молодь не підкуповує, а переконує, - Фоменко
Фото: EPA/UPG

27 березня збірна України проведе на виїзді матч проти Іспанії в рамках відбору на Євро-2016. Головний тренер збірної Михайло Фоменко на збір перед грою з Іспанією викликав 8 гравців київського "Динамо".

До когорти обраних потрапили не тільки вже досвідчені гравці, які тривалий період часу лікувалися, Хачеріді і Гармаш, але і молодий Микита Бурда, для якого це перший виклик у команду. Михайло Іванович так пояснив свій вибір:

"Ми накидали лише попередній план підготовки, в який після особистих співбесід можуть бути внесені корективи. Збір розпочнеться 21 березня. Протягом п'яти днів до вильоту в Севілью будемо традиційно дислокуватися в Козині, а тренуватися на динамівській базі в Конча-Заспі.

Ми завжди запрошуємо молодих хлопців, знайомимося з ними. Якщо їхня гра відрізняється стабільністю, їх запрошують і надалі, якщо ні - робимо паузу. З тим, щоб далі за ними стежити. З рахунків нікого не скидаємо.

Бурда? Розцінювати виклик як аванс? І так теж. Він нічим не підкуповував. Він переконував. Своєю грою.

Рибалка? Сергій - командний гравець, непогано виглядає в оборонних діях. Він сумлінний, старанний. Свої можливості завжди прагне реалізувати на сто відсотків. Ігри весняної частини чемпіонату розкрили його з кращого боку.

Хачеріді, Сидорчук та Гармаш були травмовані? Всі троє вже зіграли у весняних матчах. А щодо їхньої оптимальної форми, скажу так: якщо їх використовують в іграх за клуб, чому не використовувати їх і у збірній?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram