>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Волков: я не знаю, де знайти гроші на український баскетбол

Національні команди можуть залишитися без фінансування

Волков: я не знаю, де знайти гроші на український баскетбол
Фото: ukrbasket.net

Федерація баскетболу України (ФБУ) перебуває в непростому фінансовому становищі. Держава не може повністю покрити витрати на утримання всіх збірних. Про це повідомив президент ФБУ Олександр Волков.

«Щороку шість збірних України різних вікових категорій беруть участь у чемпіонатах Європи, плюс жіноча і чоловіча національні збірні. Ми не уявляємо, де знайти гроші на підготовку збірних цього року.

Ми для себе вирішили, що розвитку баскетболу не буде, і національна збірна ніколи не буде сильною, якщо кадетські, юніорські та молодіжні збірні не гратимуть на чемпіонатах Європи. Це величезні витрати. Тому наше завдання - знайти гроші, щоб зберегти ці досягнення», - цитує президента сайт ФБУ.

Також Волков додав, що Міністерство молоді та спорту виділяє на баскетбол втроє-вчетверо менше коштів, ніж на фехтування, вчетверо менше, ніж на біатлон, і вдесятеро менше, ніж на легку атлетику.

Нагадаємо, на Євробаскеті-2013 Україна вперше в історії піднялася на 6 місце і завоювала путівку на ЧС. Однак на мундіалі, який пройшов в Іспанії 2014 року, нашій збірній вистрілити не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram