>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

NCAA: два українці візьмуть участь у "Березневому божевіллі"

Близнюк стрімко увірвався в еліту студентського баскетболу США

NCAA: два українці візьмуть участь у "Березневому божевіллі"
Богдан Близнюк
Фото: http://basket-planet.com

Виборчий комітет NCAA вирішив запросити університет Канзасу, за який виступає Святослав Михайлюк для участі в "Березневому божевіллі" (популярний баскетбольний турнір, в якому б'ються найсильніші студентські команди). Канзас сіяний під 2-м номером на Середньому Заході, а його першим суперником 20 березня стане університет Нью-Мексико Стейт.

Візьме участь у "божевіллі" ще один українець - Богдан Близнюк, який цього сезону виборов собі перші ролі в університеті Східного Вашингтона (13-й номер сіяння на Півдні почне турнір 19 березня зустріччю з університетом Джорджтаун).

Близнюк є уродженцем Луцька та переїхав до США у віці 7 років. Уже на першому курсі 19-річний Близнюк до середини сезону став одним із лідерів команди, хоча виходить переважно з лави запасних. У тріумфальній ході по плей-оф конференції Big Sky він набирав по 11.7 очка, робив по 2.7 підбирання, віддавав по 1.7 передачі та здійснював по 1.0 перехоплення за 23 хвилини в середньому за матч з реалізацією кидків з гри у 59.0%, в тому числі 75% триочкових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram