>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український біатлоніст завоював Малий кришталевий глобус

Семенов фінішував п'ятим в індивідуальній гонці

Український біатлоніст завоював Малий кришталевий глобус
Фото: http://biathlon.com.ua

У четвер у Контіолахті пройшла унікальна гонка чемпіонату світу. Уперше в історії чоловічого українського біатлону наш спортсмен Сергій Семенов вийшов на дистанцію в червоній майці лідера заліку дисципліни з прекрасними шансами в боротьбі за Малий кришталевий глобус.

І Сергій блискуче впорався із цим завданням!!! Допустивши образливий промах на першому рубежі, який завадив Семенову поборотися за "золото" чемпіонату, він, утім, фінішував п'ятим і залишився недосяжним для суперників по малому заліку! Так Сергій став володарем Малого кришталевого глобуса в індивідуальних гонках!

«Золото» ж у цій дисципліні здобув Мартен Фуркад. Лідер Кубка світу зумів ногами відіграти одну штрафну хвилину і випередити Еміля Свендсена. Норвежець став одним із п'яти стовідсотково влучних спортсменів у цій гонці і найшвидшим з-поміж них. А бронзову нагороду в упертій боротьбі за рахунок феноменального останнього кола завоював Онджей Моравець. До слова, чех випередив Симона Фуркада, позбавивши Контіолахті другого на цьому чемпіонаті братнього подіуму.

Сьогодні у Фінляндії відбудеться жіноча естафета.

1. Мартен Фуркад (1 + 0 + 0 + 0) 47:29,4

2. Еміль Свендсен (0 + 0 + 0 + 0) +20,9

3. Онджей Моравець (0 + 1 + 0 + 0) +40,5

...

5. Сергій Семенов (1 + 0 + 0 + 0) +56,0

34. Артем Прима (2 + 0 + 0 + 1) +3:57,3

52. Дмитро Русинов (1 + 1 + 0 + 0) +5:41,5

60. Артем Тищенко (1 + 0 + 0 + 2) +6:12,6

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram