>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мадридський політик: "Барса" і "Атлетік", залиште чемпіонат Іспанії

Агірре обурена поведінкою фанів з Каталонії і Країни Басків

Мадридський політик: "Барса" і "Атлетік", залиште чемпіонат Іспанії
Фаны "Атлетика"

Кандидат на посаду мера Мадрида Есперанса Агірре заявила, що "Барселона" і "Атлетік" мають покинути чемпіонат Іспанії. Есперенса також зазначила, що каталонці і баски неодноразово під час футбольних матчів демонстрували ворожість до країни.

"Знову ці клуби дісталися фіналу кубка. Їхні вболівальники знову скористаються цим матчем, щоб довести свою ненависть: обсвистати гімн і короля Іспанії. Це прямий прояв ворожості до інших іспанців, які не повинні терпіти цей злочин. Я закликаю "Барселону" та "Атлетік" відмовитися від участі в чемпіонаті Іспанії", - цитує слова Агірре El Mundo Deportivo.

Зазначимо, Каталонія і Басконія давно вважаються ахіллесовою п'ятою Іспанії. Жителі цих регіонів неодноразово висловлюються за відділення провінцій. Торік у Каталонії провели референдум щодо відокремлення від Іспанії. Однак його результати не визнали. За незалежність Каталонії виступають практично всі футболісти "Барси".

Раніше повідомлялося, що каталонці у разі відокремлення від Іспанії не зможуть брати участь у Прімері. Як альтернативу боси "Барси" заявляли про можливість участі у французькому чемпіонаті (за прикладом "Монако", який представляє окреме князівство, але грає в Лізі 1), або створення власної ліги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram