>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна відмовилася від поїздки до Хабаровська на ЧС з хокею з м'ячем

Канадська команда також проігнорує мундіаль

Україна відмовилася від поїздки до Хабаровська на ЧС з хокею з м'ячем
Фото: http://www.sports.ru

Збірна України з хокею з м'ячем відмовилася від участі в чемпіонаті світу, який пройде в Хабаровську. Також не візьме участь у мундіалі Канада. За словами головного тренера збірної Росії Сергія Мяуса, причини відмови двох збірних є різними:

«Українці відмовилися з певних політичних причин, тут нічого коментувати. Щодо Канади, то в них виникли проблеми з фінансуванням. Хоча ця країна бажає розвиватися в хокеї з м'ячем, але їм усе ж ближча традиційна гра з шайбою. У Канаді цей вид спорту зведено в культ.

Місцеві хлопці розповідали, як важко прищеплювати місцевій публіці щось нове. Це в нас прийнято тягнути все іноземне - бейсбол, керлінг... Може, це й добре, але, перш за все, не треба забувати про свою національну гордість, чим, безумовно, є хокей з м'ячем».

Чемпіонат світу-2015 пройде в Хабаровську з 29 березня по 4 квітня. У турнірі візьмуть участь 8 збірних: Росія, Швеція, Фінляндія, Казахстан (група А), Норвегія, Латвія, США, Білорусь (група В).

Додамо, на ЧС-2014 збірна України посіла восьме місце в турнірі В. Гірше від нашої команди виступила лише збірна Сомалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram