>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коломойський запропонував створити стелю зарплат у футболі

Павелко обіцяє гарячу лінію для батьків

Коломойський запропонував створити стелю зарплат у футболі
Игорь Коломойский
Фото: finzah.com.ua

Сьогодні в Будинку футболу проходять вибори президента ФФУ. Бос «Дніпра» Ігор Коломойський, презентуючи свою програму, заявив, що необхідно переглянути фінансову модель професійних футбольних клубів. На думку Ігоря Валерійовича, в українських лігах варто запровадити стелю зарплат:

«Необхідно встановити стелю зарплат для всіх ліг (або клубного бюджету); хочеш платити вище від стелі - віддай стільки само на дітей».

Зазначимо, стеля зарплат у професійному спорті діє в НБА, НХЛ і КХЛ. На думку експертів, в українському футболі надто завищені контракти з футболістами (середній гравець може отримувати 15-30 тисяч доларів на місяць). Через це більшість клубів у нинішні нелегкі часи просто не можуть вижити. Як наслідок, кілька клубів просто не виконують свої зобов'язання, змушуючи футболістів скаржитися в УЄФА та у спортивний арбітраж.

Додамо, свої програми вже презентували й інші кандидати. Ярослав Грисьо у своїй програмі акцентував на поверненні Криму.

Андрій Павелко, якого вважають фаворитом виборів, пообіцяв залучити нові фінансові ресурси в ФФУ. Крім того, Павелко анонсував створення гарячої лінії для батьків, діти котрих грають у футбол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram