>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коломойський: влітку у ФФУ будуть ще одні вибори

Бос "Дніпра" має намір прибрати з українського футболу підкилимні ігри

Коломойський: влітку у ФФУ будуть ще одні вибори
Фото: livejournal.com

6 березня відбудуться позачергові вибори президента ФФУ. На вакантну, після відставки Конькова, посаду претендують Андрій Павелко та Ігор Коломойський. Фаворитом вважають Павелка, який уже заручився підтримкою більшості членів ФФУ. Однак президент «Дніпра» радить конкурентові не розслаблятися й анонсує на літо ще одні вибори. Про це Коломойський розповів в ефірі програми «ПроФутбол» (канал "2+2"):

«Чому вирішив балотуватися на посаду голови ФФУ? Тому що побачив закулісні ігри. Тобто я не збирався балотуватися, але це питання вирішилося за короткий час. Я був не проти Павелка, але потім побачив, що почалися якісь ігри навколо виборів. Навіщо було примушувати Лубківського та Харченка зніматися? Ось ця боязнь конкуренції і бажання здобути результат до виборів - це мене дуже збентежило.

Мої шанси? 42 з 47 членів підтримують Павелка? Дивіться, ці 42 члени повинні вислухати програми, правильно? У нас у футболі зараз така ситуація, що одні вкладають, а інші голосують. За моїми відчуттями, на наступний чемпіонат може залишитися тільки десять команд. Президенти клубів повинні хотіти допомогти людині, яка очолить український футбол, узяти на себе цей тягар. Враховуючи те, що зараз почалися всі ці підкилимні ігри, то я не впевнений, що всі це захочуть. Як змусити президентів вкладати гроші? Кому це легше зробити - мені чи Павелкові? Дивіться, якщо я можу своїм прикладом показувати іншим клубам, що це можна робити - це одна ситуація. Або інша людина, яка не містить утримує жодного клубу, буде розповідати іншим, як вкладати гроші. Подивимося, як це йому вдасться.

Це проміжні вибори. Він заручився підтримкою тоді, коли не було інших кандидатів. Коли Лубківський подав кандидатуру, а потім знявся. Думаю, влітку будуть ще одні вибори. Це довга історія, і це марафон. Одними виборами не обмежиться, навіть у разі перемоги Павелка».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram