>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фани "Динамо" побили французів, переплутавши прапори

Рефері зупинив гру на 12 хвилин

У четвер відбувся матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи «Динамо» - «Генгам» (кияни, вигравши 3:1, пройшли далі). На 78-й хвилині арбітр мусив перервати гру через заворушення на трибунах: кілька десятків фанів влаштували бійку на бігових доріжках. З'ясувалося, що на фанів «Генгама» напали київські ультрас. Причиною конфлікту став... французький прапор, який київські фани сприйняли за російський (кольори практично ідентичні).

Присутня нецензурна лексика!

Про це після матчу розповів віце-президент «Динамо» Олександр Семененко:

«Після кожного єврокубкового поєдинку збирається післяматчева нарада, де зустрічаються представники клубу-господаря, представники стадіону та директор матчу. Звикло нараду проводять швидко, але цього разу ми чекали на його закінчення десь утричі довше, ніж зазвичай. Природно, це викликало почуття тривоги.

Але, на наше щастя, все виявилося не так страшно. Ось як бачить інцидент УЄФА. Директор матчу сказав, що в Європі чудово розуміють, наскільки напружена і наелектризована зараз ситуація в Україні. За їхньою інформацією, в гостьовому секторі з'явився прапор, схожий на прапор Росії. Саме це і викликало негатив у вболівальників, які кинулися його ліквідувати. Але, знову ж таки, за інформацією УЄФА, це був французький прапор, який у перевернутому стані відповідає російському.

Безумовно, наша провина в цьому інциденті теж є. Виявилося - ні. Навпаки, представники УЄФА нас заспокоїли і запевнили, що в цій ситуації не варто шукати занадто страшних речей. Було б значно гірше, якби бійка пройшла поблизу поля або на самому полі. А оскільки все це відбувалося недалеко від трибун, усе швидко втихомирили і це не загрожувало гравцям, ставлення до ситуації набагато пом'якшується.

Покарання для стадіону? Не думаю, що воно буде занадто суворим. Але поки що не будемо гадати. Про це стане відомо трохи пізніше».

Зазначимо, через конфлікт на трибунах гру зупинили на 12 хвилин.

Нагадаємо, минулого року схожі інциденти вже були. У серпні фани «Дніпра» в перерві матчу ЛЧ проти «Копенгагена» напали на данських фанатів. Причиною також став російський прапор. Восени перед грою ЛЄ «Дніпро» - «Сент-Етьєн» у Києві побили французьких уболівальників, які нібито розмахували тим-таки російським прапором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram