>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Два вихованці "Шахтаря" перебралися в Росію

Перспективні футболісти йдуть з української Прем'єр-ліги

Два вихованці "Шахтаря" перебралися в Росію
Бутко подписывает контракт с "Амкаром"
Фото: http://fc-amkar.org

Два вихованці «Шахтаря» продовжать кар'єру в клубах російської Прем'єр-ліги. Богдан Бутко підписав контракт до кінця сезону з пермським «Амкаром». Перм'яки взяли 24-річного захисника в оренду - права на футболіста належать «Шахтарю».

Нагадаємо, Бутко - уродженець Костянтинівки, кілька років тому його вважали найбільш перспективним правим захисником в Україні. Богдан добре проявив себе в луцькій «Волині». Згодом «Шахтар» віддав захисника в маріупольський «Іллічівець», за який Богдан провів 88 ігор. Олег Блохін залучав захисника до ігор за національну збірну України і включив його в заявку збірної на Євро-2012. Усього в активі Бутка 15 матчів за збірну.

Ще один вихованець «Шахтаря» Олександр Зінченко підписав контракт з «Уфою». Півзахисник, який виступав за молодіжний склад «гірників», виступатиме за нову команду під 17-м номером. За юніорську збірну України Зінченко провів 7 ігор (1 гол). Раніше футболіст був на перегляді в казанському "Рубіні". Однак до підписання контракту справа не дійшла.

Зазначимо, «Амкар» у чемпіонаті Росії займає 14 місце (12 очок), «Уфа» - 11-те (18 балів).

Додамо, зараз у Росії виступають Анатолій Тимощук («Зеніт»), Костянтин Ярошенко («Урал») і Олександр Михалик («Локомотив»). «Тосно», який виступає в першому дивізіоні, в січні оформив відносини із Зубейком з «Чорноморця».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram