>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро-Азот" і Ко голодують через Коломойського

П'ять клубів Суперліги можуть припинити своє існування

"Дніпро-Азот" і Ко голодують через Коломойського
Фото: isport.ua

Після розгромної поразки від БК «Київ» головний тренер «Дніпро-Азоту» Валерій Плеханов зробив основний акцент не на грі своєї команди, а на тому стані, в якому вона перебуває останнім часом:

«Ми приїхали на вокзал за 1:07 до гри. Так, забили майже 100 очок, але пропускати стільки не можна. Не було цілісної картинки від нашої гри. Не хочу скаржитися. От не хочу. Не хочу говорити, що ми приїхали за годину до гри і я зараз швидко повинен говорити, оскільки через 50 хвилин ми поїдемо назад на тій самій електричці. Я не можу тиснути на хлопців, які дуже давно не бачили фінансових заохочень.

Скажу навіть не про фінанси. Можливо, дещо жорстко, але вони просто голодні. І це не перебільшення. Тому вимагати від них померти тут, на майданчику, я не можу. Вони віддали все, що могли. За рівнем ми слабші від «Києва», на жаль, хоча я розраховував на більше. Головне завдання за цих умов - вижити. Просто вижити. І ці поразки, які ми колекціонуємо...

Повторюся: для нас, для команди «Дніпро-Азот», зараз головне вижити. Якщо виживемо, отже, буде перспектива. Поки що я її не бачу, але будемо сподіватися, що з'явиться».

«Дніпро-Азот» входить до числа так званих «проблемних» клубів групи «Приват» («Одеса», «Ферро», «Політехніка», «Говерла», «Дніпро-Азот»), які донині чекають на відкриття фінансування на другу частину сезону, незважаючи на обіцянки, зроблені два тижні тому головним спонсором клубів Ігорем Коломойський.

Два тижні тому президент групи «Приват» Ігор Коломойський особисто зустрівся з керівниками підшефних клубів і пообіцяв виділити необхідні кошти для продовження сезону. Кошти ці мали надійти на рахунки клубів ще минулого понеділка, 9 лютого, проте клуби донині залишаються на голодному пайку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram