>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: якщо пройдемо "Баварію", станемо героями

Для "Шахтаря" зустріч із мюнхенцями стане першою офіційною грою в новому році

Луческу: якщо пройдемо "Баварію", станемо героями
Фото: ФК "Шахтер"

Сьогодні у Львові в рамках 1/8 фіналу ЛЧ «Шахтар» прийме «Баварію». Напередодні матчу Мірча Луческу зазначив, що його команда постарається гідно зіграти з фаворитом:

«Якщо ми пройдемо «Баварію», станемо героями. Це однозначно. Останній офіційний матч ми провели два місяці тому, плюс працюємо в непростих умовах. Звичайно, практично всі пророкують прохід «Баварії», а після їхньої перемоги 8:0 ці почуття, напевно, ще дужче збільшилися. Мюнхенці зіграли вже чотири офіційні матчі. Природно, Гвардіола дуже добре знає потенціал своїх футболістів. Ми ж, на жаль, цього не знаємо, тому що всі наші матчі були товариськими, які непорівнянні з офіційними. Але у футболі, самі знаєте, не завжди логіка перемагає, тому все можливо.

Гвардіола - дуже грамотний тренер, він любить свою справу. Це наставник, який за два роки перетворив англосаксонський стиль гри клубу на латинський. Те, як він керує командою, унікально. Якщо баварці пройдуть далі - підкреслюю, якщо пройдуть, - то зможуть виграти Лігу чемпіонів.

Ще один момент: в нашому складі грають 13 бразильців. Ми, напевно, найбільш бразильська команда в Європі. У складі ж «Баварії» виступають шість чемпіонів світу. Усі наші бразильці - молоді і, природно, хочуть себе показати і взяти реванш за поразку на чемпіонаті світу, коли бразильська збірна з великим рахунком поступилася Німеччині.

Погода? Мінусова температура, напевно, буде для всіх не дуже комфортною. Але ми будемо грати в однакових умовах. Доведеться бігати більше, напевно.

Бернард? Немає проблеми замінити його. Він поки що травмований і працює за індивідуальною програмою. За великим рахунком, він і не був основним футболістом у нас. Є Тайсон, Марлос, Ньом. Усі готові, всі чекають на гру такого напруження і такого рівня.

Степаненко? Так, Тарас був би дуже важливим гравцем у завтрашньому матчі. Будемо сподіватися, що той, хто його замінить, виконає на полі ті обов'язки, які він виконував».

Нагадаємо, у півфіналі ЧС збірна Німеччина, основу якої становили гравці «Баварії» (Ноєр, Лам, Швайнштайгер, Мюллер, Гетце), розгромили Бразилію - 7:1. «Шахтар» у тому матчі представляв Бернард, який пропустить гру через травму. Також ж Луческу не зможе розраховувати на дискваліфікованого Степаненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram