>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Семеренко, проваливши "індивідуалку", випала з топ-3 загального заліку КС

А ось Джима і Варвинець провели хорошу гонку

Біатлон. Семеренко, проваливши "індивідуалку", випала з топ-3 загального заліку КС
Валя Семеренко
Фото: EPA

Сьогодні жіночою індивідуальною гонкою в Холменколлені стартував черговий етап Кубка світу. Лідер загального заліку Кайса Макаряйнен провела блискучу гонку. Кайса перемогла і саму себе, і погоду, і вперше в кар'єрі пройшла індивідуальну гонку, закривши всі мішені! Водночас лідер Кубка світу і на дистанції була звично надшвидкою, що не залишало жодних сумнівів у її перемозі. Долю першого місця було вирішена ще на самому початку гонки.

Другою за швидкістю стала Дарина Домрачева, яка не без зусиль зуміла нейтралізувати одну штрафну хвилину і вирвати "срібло" в чешки Вероніки Віткової. До слова, промах Даші став єдиним у гонці для перших семи спортсменок у фінішному протоколі.

Хороший результат показали і дві українки - Юлія Джима та Ірина Варвинець! Так само як і переможниця, наші спортсменки ідеально виконали стрілянину, а в проміжному протоколі навіть претендували на призове місце, хоча згодом спортсменки з пізнішими стартовими номерами відтіснили українок. У підсумку Юля посіла шосте місце. У Варвинець сьомий час - найкращий наразі результат у кар'єрі на етапах Кубка світу!

На жаль, в інших наших дівчат з влучністю в індивідуальній гонці виникли проблеми. Найприкріше те, що невдача спіткала і лідера команди Валю Семеренко, яка вже в першому лежанні заробила три хвилини штрафу, а після сумарних шести промахів втратила шанси на потрапляння в залікову зону і на фінішне коло вже не пішла, економлячи сили для наступних стартів.

У Кубку світу Кайса Макаряйнен, яка втратила в Нове-Місто значну частину своєї переваги над Дарією Домрачевою, сьогодні трохи відігралася, збільшивши перевагу від основної переслідувачки до 33 очок. Валя Семеренко, не поповнивши сьогодні свій актив, пропустила на третю позицію загального заліку Вероніку Віткову.

Біатлон. Кубок світу. Холменколлен

Індивідуальна гонка. Жінки

1. Кайса Макаряйнен (0 + 0 + 0 + 0) 43: 54.8

2. Дарина Домрачева (1 + 0 + 0 + 0) +1: 18.3

3. Вероніка Віткова (0 + 0 + 0 + 0) +1: 20.9

...

6. Юлія Джима (0 + 0 + 0 + 0) +3: 20.4

7. Ірина Варвинець (0 + 0 + 0 + 0) +3: 26.7

32. Наталія Бурдига (1 + 0 + 1 + 0) +6: 58.6

59. Ольга Абрамова (0 + 3 + 0 + 2) +9: 02.9

71. Яна Бондар (3 + 2 + 0 + 2) +10: 14.2

DNF Валя Семеренко (3 + 0 + 1 + 2)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram