>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Моєс: іспанські тренери не хочуть базікати зі мною за келихом вина

Англійська традиція в Іспанії поки що не прижилася

Моєс: іспанські тренери не хочуть базікати зі мною за келихом вина
Фото: EPA/UPG

Шотландець Девід Моєс, який очолив «Реал Сосьєдад», розповів про проблеми в спілкуванні зі своїми іспанськими колегами:

«Іноді проблеми в спілкуванні з гравцями виникають. Але в мене приблизно 8-9 осіб уміють говорити по-англійськи, тож це полегшує життя. Я запропонував своєму вчителеві іспанської займатися частіше, але він вважає, що іспанська мова занадто складна, щоб прискорювати програму.

Після матчів я запрошував деяких тренерів трохи поговорити за скляночкою вина або пива, як ми це робили в Англії. Але поки що ніхто так і не приєднався до мене в моєму кабінеті.

Судячи з того, що я встиг помітити, в Іспанії тренери дуже мало спілкуються між собою. Працювати тренером непросто, і деколи приємно поспілкуватися з людиною, яка перебуває в такій самій ситуації».

Зазначимо, в британському футболі існує така традиція: після матчів наставники двох команд за келихом вина (або склянкою віскі) обговорюють перипетії гри. Так, наприклад, сер Алекс Фергюсон часто пригощав опонентів ексклюзивним вином, яке виготовляли на замовлення шотландця. Такої традиції дотримуються і тренери-легіонери. Лише Арсену Венгеру і Рафаелю Бенітесу (екс-наставникові «Ліверпуля») вона не припала до душі. Француз часто ігнорував «посиденьки», а іспанець відмовився від спілкування з тим самим сером Алексом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram