>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Тинейджер" зі США витурила вже третю сіяну тенісистку на AusOpen

У півфіналі Кіз битиметься із Сереною Вільямз

"Тинейджер" зі США витурила вже третю сіяну тенісистку на AusOpen
Фото: EPA/UPG

19-річна Медісон Кіз у чвертьфіналі Australian Open обіграла Вінус Вільямз (18) із рахунком 6:3, 4:6, 6:4. Медісон вперше в кар'єрі вийшла у півфінал турніру «Великого шолома». До нинішнього турніру найкращим результатом п'ятої ракетки США на «Шоломах» було третє коло.

Зазначимо, третій рік поспіль «тинейджер» (віком до 20 років) доходить до півфіналу Відкритого чемпіонату Австралії: у 2013-му прорив здійснила Слоун Стівенс, торік - Ежені Бушар.

Незалежно від того, як завершиться турнір, за його підсумками уродженка Іллінойсу стане найбільш рейтинговим «тинейджером» WTA (станом на початок Australian Open Кіз на одну позицію відстає від №34 Белінди Бенчич).

Несіяна Кіз обіграла в Мельбурні трьох сіяних тенісисток: Кейсі Деллакуа (29), Петру Квітову (4) і Вільямз (18). У півфіналі Медісон зіграє із Сереною Вільямз (1). Перша ракетка світу у чвертьфіналі розгромила 25-річну словачку Домініку Цибулкову - 6:2, 6:2.

Таким чином, один півфінал жіночого турніру Australian Open вийде суто американським, а другий - російським (Шарапова - Макарова).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram