>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Яворський створить у Торонто українську команду

Тренер підписав трирічний контракт із канадським клубом

Яворський створить у Торонто українську команду
Фото: sport-e.ru

Колишній наставник тернопільської "Ниви" 55-річний Ігор Яворський тренуватиме канадський клуб "Атомік Селектс" із Торонто. Контракт із українцем підписано на три роки. Навесні команда дебютує в Канадській футбольній лізі (CSL).

"Українські клуби? Запрошували команди першої ліги. Але хочеться стабільності та поваги. У мене є гіркий досвід співпраці з тернопільською "Нивою". Клуб не платив гравцям зарплату 7-8 місяців.

Угода з "Атомік Селектс" розрахована на три роки. Умови контракту мене влаштовують. Президент клубу Ігор Прокіпчук хоче створити боєздатний колектив і забезпечити його всім необхідним. Я впевнений, що там зарплату платитимуть вчасно. Будемо сподіватися, що у нас все вийде.

Прокіпчук має авторитет у Торонто. Свого часу він виступав за львівський "Сокіл". Грав на позиції воротаря. У 1977 році переїхав до Канади. Взагалі, в Торонто дуже велика українська діаспора. У місті проживає понад 100 тисяч українців. У Торонто живуть колишні гравці "Прикарпаття". Кажуть, що вже не можуть дочекатися нашого приїзду. Думаю, вони будуть нас підтримувати. Мені вже телефонував колишній футболіст "Ниви" Дмитро Мазур, який живе у США. Йому потрібно 5 годин їхати машиною в Торонто. Сказав, що приїжджатиме на всі матчі команди.

Візьму в Канаду й українських футболістів. Йдеться про 6 або 7 гравців. Прізвищ називати зараз не буду. Деякі моменти ще узгоджуються. У нас гратимуть не тільки українці. Будуть гравці різних національностей. Американські та канадські футболісти дзвонять і надсилають свої резюме. Просяться на перегляд. До старту чемпіонату у нас ще є достатньо часу, щоб підготувати команду", - розповів Яворський.

Яворський добре відомий в українському футболі. У 80-ті роки Ігор, який виступав на позиції нападника, грав у першій та другій лігах ("Колос", "Нива"). У 90-ті виступав у вищій українській лізі у складі "Вереса" і тієї ж "Ниви".

Після закінчення ігрової кар'єри, у 1997 році, Яворський тривалий час очолював тернопільську "Ниву". Також 56-річний тренер працював у "Прикарпатті" та донецькому "Металурзі". Влітку 2012 року повернувся до тернопільської "Ниви", яка виступала у другій лізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram