>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Золотий м'яч": Касільяс і Буффон допомогли Мессі у боротьбі проти Нойєра

Цього року перемога Роналду не викликає питань

"Золотий м'яч": Касільяс і Буффон допомогли Мессі у боротьбі проти Нойєра
Фото: EPA/UPG

У понеділок Кріштіану Роналду цілком очікувано отримав "Золотий м'яч" за підсумками 2014 року. Для португальця це вже третій титул, але вперше Роналду виграв "М'яч", просто знищивши своїх суперників.

Роналду набрав 1844 очки (за одне перше місце - 5 очок, за друге - 3, за третє - 1). Це 37,7 відсотка від всіх балів у голосуванні. Нагадаємо, в "референдумі" беруть участь головні тренери і капітани національних збірних, а також журналісти (по одному від країни-члена ФІФА).

Якщо торік Кріштіану програв Франку Рібері у голосуванні медіа (пізніше фани француза звинуватили ФІФА у махінаціях під час голосування тренерів і капітанів), то зараз був безальтернативним переможцем у всіх категоріях. Португалець зібрав 303 перші місця в локальних трійках: 99 з 182 у футболістів, 89 з 181 у тренерів і 115 з 181 у журналістів. Крім того Роналду потрапив у 440 фінальних трійок з 544 можливих. Мессі включили тільки у 288 трійок. Особливо популярний Роналду був у журналістів, які включили його у 157 трійок з 181.

Мессі виграв у Нойєра три очки - 772 проти 769. Від другого місця кращого воротаря планети відділив всього-на-всього один голос. Сталося це в першу чергу через те, що Нойєра підвели футболісти: тільки 34 відсотки капітанів збірних включили воротаря в свої трійки переможців (62 з 182). Цікаво, що Ікер Касільяс (капітан і перший номер Іспанії) взагалі не включив свого колегу в топ-3 (Роналду, Рамос, Мюллер), Буффон поставив німця тільки на третє місце після Роналду і Мессі. Можливо, саме цих балів Нойєра і не вистачило для другого місця.

У голосуванні тренерів і журналістів Нойєр був помітно сильнішим і в результаті отримав 85 перших місць (у Мессі - тільки 55). У цьому пункті у Мануеля була перевага у 150 очок. Але Ліонель доповз до фінішу другим через перевагу за кількістю других і третіх місць: 132 проти 89 (129 очок переваги) і 101 проти 77 (плюс 24 очки).

Позиції Мессі були особливо слабкими в голосуванні медіа: на перше місце його поставили тільки 4 журналісти (з Аргентини, Туркменістану, Нігерії та Белізу). Стільки ж лідерських позицій медіа віддали Роббену, Мюллер отримав 11 перших місць, а Нойєр узагалі 31.

Додамо, що головний тренер збірної України Михайло Фоменко проголосував таким чином: Роналду, Мессі, Нойєр. Капітан нашої збірної Анатолій Тимощук зробив такий вибір: Нойєр, Мюллер, Роналду.

Досить оригінально проголосував наставник англійської збірної Рой Ходжсон, який поставив на перше місце аргентинця Хав'єра Маскерано (друге місце Рой віддав Ламу, третє - Нойєру). Златан Ібрагімович, постійно критикує Мессі, проте поставив аргентинця на перше місце (Златан ось уже чотири роки поспіль ставить Лео першим).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram